Ejendommen er solgt!

CHRISTIANSHØJ

Værelser:10
Antal plan:3
Boligareal:683m²
Driftsbygninger:3.926 m²
Grundareal:67,7 ha
Kælderareal:20m²
Byggeår:1875
Ombygget år:2006
Sagsnummer:1411-13
Kontantpris:0.000
Ejerudgift md.:2.857
Beskrivelse

CHRISTIANSHØJ
Højt beliggende liebhaver planteavlsejendom i Østhimmerland, Aalborg kommune tæt ved Romdrup. Ejendommen er gennem de seneste år gennemgribende renoveret, dels er alle driftsbygninger opført efter brand i 2001 og senere udbygget i 2005. Hovedbygningen er totalrenoveret senest med en øst og vest fløj samt 1 sal på hovedbygningen i 2006. Der er et samlet jordarlal til ejendommen på 68 ha, hvoraf det meste kan dyrkes. Underlag kridt. Opvarmning fra 60 kw stokeranlæg. Vand fra egen boring. Panoramaudsigt udover Aalborg fra bygningsparcellen. Haveanlæg omkranset af hegn til fritgående då og kronvildt med et samlet areal på 2,4 ha.

HOVEDBYGNINGEN
Hovedbygning opført i 1875, men kun ganske lidt tilbage af den oprindelige bygning. Der er et samlet areal på 683 m2, incl. sidefløjene, hvoraf ca. 40 m2 anvendes til garage, resten til bolig. Hovedbygningen har et grundareal på 249 m2 med 180 m2 udnyttet 1. sal. Underetagen er renoveret fra 1997 og frem, gravet helt ned til soklen og bygget op igen med nye gulve, gulvvarme under Junkers massive egetræ, nye indermure, lofter. m.v. En sjælden set vinkælder er der også blevet plads til under køkken og baggang. Spændende indgang med jernlåge der fremhæver nedgangen til de lækre smagsfulde lagrede druer. Billeder og plantagning giver et fint indtryk af boligens indretning i øvrigt. 1. sal er renoveret omkring 2006, hvor de oprindelige bjælker er bevaret og gjort synlige, i forbindelse med denne renovering er der lagt sortglaseret vingetegl på bygningen. Østfløjen er på 95 m2. og opført i samme stil som hovedhuset. Byggeår 2005. Indeholder garage, baggang/bryggers samt en 64 m2 lejlighed med køkken på 1. sal. Vestfløj, er ligeledes på 95 m2. Byggeår 2005. Opført med pejs i nordgavlen. Bruges primært som gildesal. Indrettet med bar. Haveanlæg mod syd, med adgang til terrasse fra hovedbygningen. Gårdsplads miljø mod nord, med tilkørsel af grusbelagt allé afsluttet med naturbrosten mod græsrabatten. Smukke murede indgangsportaler med gårdens navn viser vejen op mod hovedbygningen der er markeret med en ung Ahorn Allé i begge sider.

DRIFTSBYGNINGERNE
Det hele opført efter brand i 2001 og senere udvidet. To 450 m2 elementhaller markerer driftsbygningern mod vest. Den nordligste indeholder kornudstyr til håntering af korn ud til 6 Amerikanersiloer mærket GSI siloer. 1160 m3 rumindhold i hver. 60 tons brovægt i tilknytning til anlægget. Siloerne er p.t. udlejet. Den sydlige hal i elementer er primært til værksted, 2 mindre isolerede rum samt plads til stokerfyret fra 2012 med 60 kw varmekilde. Begge haller udstyret med elektriske alu ledhejseporte i gavlene. I 2005 er der opført to store haller. Den ene opført med træspær, anvendes primært til halmopbevaring. Bund i knust beton. Den sydlige store hal, er opført med stålspær, støbt gulv. Stor el hejseport i gavl. Begge haller beklædt med stålplader på siderne. Tag af stålplader i tagstensprofil. Store kørefaste arealer omkring og imellem bygningerne.

JORDEN
Ejendommens arealer er beliggende umiddelbart omkring bygningssættet. Hovedejendommen er på 60,36 ha, hertil tilføjes fra anden ejendom ialt 7,3 ha så det samlede areal kommer på 68 ha. Der medfølger 62,1 betalingsrettigheder, hvoraf 1,05 er placeret på et fælleslod i tilknytning til Christianshøj´s jorde og drevet herfra i mands minde. Der hører en god ha skov med til ejendommen. Jordene er højst beliggende med kridt underlag. Arealerne tilsået med brødhvede på kontrakt i efteråret 2013, 6 ha anvendes til forsøgsmarker - nærmere herom ved besigtigelse af ejendommen.